maanantai 13. huhtikuuta 2015

İsa Mesih dirildi!

Lauantaina ja sunnuntaina meillä oli yhteensä kolme ulkoilmakeikkaa! Säät olivat niin hienot, että lauantain ulkoilmatapahtuman lisäksi myös sunnuntain pääsiäisjumalanpalvelukset pidettiin pihalla.


Lauantain tapahtuma järjestettiin Peshterassa Ediveren torilla, kivenheiton päässä kirkolta. Paikalle oli kutsuttu porukkaa lähiseurakunnista ja paikalliseen tapaan vierailevat pastorit ja muut halukkaat saivat vuorollaan opettaa ja todistaa. 

Puheiden välissä soitimme turkinkielisiä lauluja, ja seurakunnan nuoret ja muut esittivät myös kappaleita. Väkeä kerääntyi paikalle yllättävän paljon, ja parhaimmillaan osallistujia oli arviolta 300. 

Illan viiletessä seurakunnan aktiivinuoret jakoivat katsojille teetä, omenia ja pullaa. Torille viritettiin valkokangas, jolta päästiin seuraamaan samaa Jeesus-elokuvaa, joka näytettiin myös Krushevossa muutama päivä sitten.







Sunnuntaiaamuna osallistuimme Peshteran seurakunnan pääsiäisjumikseen. Pääsiäispäivänä tervehditään sanonnalla Isa Mesih dirildi, Kristus on ylösnoussut. Jumalanpalveluksessa kuultiin musiikkia meidän lisäksemme seurakuntalaisilta. Lapsikuoro esitys lämmitti mieltä ja sydäntä. Myös seurakunnan nuoret tarttuivat rohkeasti mikkiin. Juhlan yhtenä kohokohtana oli erään seurakunnan nuoren kastaminen. Riemu Kristuksen ylösnousemuksesta oli läsnä koko tilaisuuden ajan ja lopussa iloitsimme tanssin merkeissä! 

Näkymä kirkon pihalta

  


Jalalla koriasti! 

Peshterasta matkasimme Krushevoon viettämään päivän toista pääsiäisjumalanpalvelusta. Tilaisuus päätettiin järjestää ulkosalla sään ollessa mitä mainoin. Saimme vielä viimeistä kertaa tällä reissulla tavata Krushevon nuoria joihin olemme ehtineet tutustua. Tuntui haikealta jättää tämä kaunis kylä ja sen ihanat asukkaat taaksemme. Görüşürüz Krushevo!



Kiertue on myös avannut silmiä sille, että Bulgariassa on paljon kyliä, joissa olisi innostusta seurakunnan perustamiseen, mutta alueella ei ole pastoreita, jotka pystyisivät ottamaan seurakuntia vastuulleensa. 
On siis suuri tarve luotettaville pastoreille sekä auttamistyöntekijöille. Rukoillaan yhdessä että eri kylissä voitaisiin aloittaa seurakuntatoiminta ja että oikeat henkilöt löytäisivät tiensä vastuutehtäviin.

Meidän puolestamme rukoilua voi jatkaa, erityisesti terveyden sekä tulevien konserttien puolesta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti