tiistai 7. huhtikuuta 2015

Veljeilyä ja leireilyä Velingradissa


Viikonloppua vietimme Peshteran ja Krushevon nuorten kanssa musiikkileirin merkeissä. Leiri pidettiin Velingradissa, jonne Peshterasta oli tunnin ajomatka.
Lumisia maisemia matkalla Velingradiin
Leirikeskus Velingradissa

Leirin ohjelmaan kuului raamattuopetusta, yhteisiä iltaohjelmia ja kisailuja sekä meidän ohjaamiamme musapajoja. Kolmen musapajan aikana ehdimme opetella erilaisia musiikkityylejä ja eri soitinten soittamista. Lisäksi kaikki saivat tehdä pilttipurkeista omannäköisensä sheikkerin (rytmipiltti). Leirin jälkeen osallistuimme yhdessä Peshterassa messuun.

Nuoret pääsivät itse testaamaan soittimia ja soittamaan meidän kanssamme. 
Leirillä oli monenlaisia leikkejä ja pelejä

Tässä pelissä piti rikkoa vastustajien ilmapalloja hammastikuilla, ja saada vastakkaisen joukkueen pallo omaan kotipesään.
Peshteran seurakunta on järjestänyt vasta muutamia nuortenleirejä, ja jotkut nuorista osallistuivat leirille vasta ensimmäistä kertaa. Vaikka yhteistä kieltä ei meillä varsinaisesti ollutkaan, oli hienoa päästä kohtaamaan nuoria ja tutustua heihin.

"Herra sua mä korotan"
Rytmipilttien koristelua ja täyttämistä.
Tällaiset purkit saimme aikaiseksi
Näitä söimme kahvitauoilla, välipalaksi ja iltapalaksi
Leiriin kuului myös Velingradin keskustassa käynti
Käytii vähä ostelee...
Paikallisesta kojusta ostettua maissia lisukkeineen. 
Keuliminen hevoskärryillä kielletty!

Oli hienoa saada nauttia nuorten seurasta ja jakaa välineitä musiikilliseen kehitykseen sekä antaa pientä makua leirikulttuurista.


Koko leiriporukka

Eilen meillä oli vapaapäivä, ja hyödynsimme sen käyden pienellä kaupunkiretkellä Pazardjikissa kiertelemässä. Osa meistä on ehtinyt jo tulla kipeiksi, joten muuten vietimme päivän leväten ja rentoillen kotona. 


Tulevien päivien ohjelmassa meillä on lähinnä iltakonsertteja Peshteran lähialueilla. Konserttien pitäminen seurakunnan tapahtumissa on suhteellisen uutta Bulgariassa, joten meistä ei vielä kukaan osaa tarkalleen sanoa, mitä tulevina päivinä on luvassa. Mutta on mielettömän hienoa saada olla täällä ja vierailla seurakunnissa soittamassa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti