perjantai 3. huhtikuuta 2015

Matka alkaa - tunnelmia, ajatuksia ja tapahtumia ensipäiviltä

Matkamme Bulgariaan on alkanut jännittävissä ja rohkaisevissa merkeissä. Lähtöyönä pakkasimme itse kukin vielä myöhään tavaroitamme, eikä meistä kukaan tainnut nukkua yli kahta tuntia, jotkut eivät ollenkaan.

Herätyskellot soivat aamukolmelta, ja siitä tunnin sisällä olimme pakkautuneet lentokonetaksiin. Lentomme lähti klo 6:40 Berliinin kautta Sofiaan, Bulgarian pääkaupunkiin.

Kun kahden lennon jälkeen vihdoin saavuimme Sofian lentokentälle väsyneinä ja niskat jumissa, lähdimme isäntämme kyydillä Sofiaan ostamaan musiikkitarvikkeita sekä syömään lounasta; emme olleet koko päivänä syöneet kunnolla. Kävimme vielä ruokailun jälkeen tutustumassa loisteliaaseen ortodoksi-katedraaliin.


Iltapäivä kului yllättävän nopeasti, eikä aikaakaan kun saavuimme ystäväperheemme kotiin Peshterassa, parin tunnin ajomatkan päässä pääkaupungista.

Saimme lämpimän vastaanoton ajaessamme Haveristen pihaan. Perhe odotti talon ovella ja heti tulivat meille esittäytymään sekä toivottamaan tervetulleiksi. Illan ajan vietimme leväten, syöden, ja paikalle asettuen.

Torstaina, 2. huhtikuuta, lähdimme tutustumaan paikalliseen kirkkoon. Soittimien pystytys, soundcheck ja laulujen läpikäynti kesti pitkälle iltapäivään. Kuitenkin saimme nekin hommat sutjakkaasti tehtyä, ja pääsimme takaisin majapaikkaamme syömään.

Peshteran kirkko

Peshteran kirkko sijaitsee upeissa vuoristomaisemissa
Ammattilaisen opissa Bulgarialaista kansantanssia!




Illalla pääsimme ensimmäiselle keikallemme Peshteran kirkkoon. Saimme musisoida nuortenillassa n. kymmenen hengen porukalle. Pienestä yleisöstä lähti melkein enemmän suosionosoituksia kuin sadasta suomalaisesta. He olivat innoissaan kuullessaan tutuista lauluista uusia sovituksia ja mielissään saadessaan kuulla muutamia englannin- ja suomenkielisiä lauluja. Pidimme myös pari todistuspuheenvuoroa, joissa aiheina olivat Jumalan huolenpidosta sekä ilo siitä, että Jumala on sekä luotettava että tosi.




Yhteiskuvassa paikallisten nuorten kanssa

Huomenna alkaa viikonlopun mittainen leiri, johon osallistumme kolmenkymmenen paikallisen nuoren kanssa. Saamme ohjata vetäjämme Mikon kanssa musiikki- ja draamapajoja heille, sekä muutenkin viettää aikaa heidän kanssaan. Olemme tämän päivän aikana ideoineet ja valmistelleet leirin ohjelmaa.

Ostettiin muutamat pilttipurkit
tuolta BILLAmarketista, nää liittyy
olennaisesti meidän huomiseen leiriin ;)

Enempää emme paljasta tällä hetkellä, sillä haluamme pitää teidät pienessä jännityksessä, ja varmistaa että kutsutte paljon ystäviä seuraamaan jännittäviä matkamme vaiheita.